Şehir- Türizm ve yerel seçimler

Şehir - Turizm ve yerel seçimler 
Eylül 2018
İbrahim selvi
Kapadokya/ Türkiye 


Türkiye’nin müşfik, merhametli  iyilik sever,  vatanperver insanları. 
Mevzu,  bayrak, memleket olduğu zaman vatan görevi denildiğinde Türk insanı vazifeyi düğün, bayram sevinç, kutlu gün olarak  kabul eder..

Ferdi düşünmez, arkasına bakmaz, verilecek görev/ emiri bekler ve önüne bakmaz,  kendisini bekleyen akibeti mükafat, ödül kabul eder..

Değerli  yurtsever insanlarım.. Bu yüksek karakteri yüreğinde taşıyan bir ulusun insanı aldatılır, istismar edilebilir mi?

İşte bundandır ki; 
memleketin yönetimine  talip olan insanlar bu realitenin farkında, bilincinde olmaları vazgeçilmezimiz olmalı ve  ulusçuluğumuzun anayasası  kabul edilmelidir.

Önümüzdeki günlerde yerel seçimler var ve siyasi partiler olarak bu seçimlere hazırlanıyoruz..

Partilerin illa vazgeçilmez seçim politikaları var, olacaktır da..

Seçmen olarak ulusumun insanlarının da vazgeçilmez aday belirleyen bilinçleri, idealleri ve kalplerinde yer edecek benimseyecekleri benim, Başkan’ım diyecekleri mert, kapısına varıla bilcek hatırşinas, karakterleri tercih edecek kabiliyetlerinin var ola bileceğinin inancındayım..

Diğer tarafta,  
Büyük Türkiye coğrafyasının büyük  bölümü Turizm bölgesi. Ülkemizin şu son günlerde ekonomik dövüz dar boğazında olduğu gerçeğini de göz önünde tutarsak ki, Turizm gelirleri şüphesiz çok önem arzetmektedir.

Bu ekonomik katkı unsuru  Kapadokya, Akdeniz ve Ege bölgesi, Anıt yapılar, öncelikli Sit alanları, Tarihi Yapılar ve Antik şehirler.
Doğal ve kültürel varlıklarımız vazgeçilmez Turizim gelir kaynaklarımızdır.
 ( hiç üretimsiz gelir kaynakları) böyle olmakla .

Ne var ki;  Çevre  Şehirçilik Bakanı Murat kurum, yönetmenlikte olan imar barışının uygulama alanını tüm Türkiye imar alanı kapsamında yapılması yönlü kanunlaştırılmıştır..( özel bölgeler gözetilmek sizin)

Oysa, Türizm bölgeleri 2017  inşaat yapım kapsamı dahiline alınmamalıydı.. bu düşünce çok, yukarı yönetimde bulunan insanlarımızında işin bilincinde olmadığını göstermektedir..

Turizim bölgesinde, sit alanlarının içinde görselliği engel olacak, çarpık yapılaşmanın geçmişi, tarihi zamanı olamaz..

Şehirlerimiz yaşam alanlarımız,  kaliteli yaşam kültürümüz,  yaşanılır kent beklentimiz oranında.. şehirlerimiz, yaşam kalitesi yüksek mekanlara dönüşecektir, beklentimiz de bu yönlü olmalıdır..

Özetle, şu Parti bu Parti değil de kent  yönetiminde yaşam kalitemizi artıracak birikimli vizyon sahibi, insani refleksleri yüksek, çevre bilinci gelişmiş, iletişim lisanı yüksek, çeğdaş ve rant kavramına kapı aralamayacak karekterli insanları  şehirlerimizi, yönetmek için belirlenmesi yönlü içgüdüsel davranış kazanarak bunu, fiziki eyleme dönüştürmeliyiz..

Memleketime,  Ulusumun yüksek karakterli insanına her şeyin iyisini hak ettiğine inanıyorum..

Sevgilerimle, yazılarımı, gazete köşemi takip etme nezaketi gösteren okurlarıma, takipcilerime  teşekkür ederim.

İbrahim selvi
Kapadokya post
kapadokyapost@gmail.com



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediye Başkanı Erol Ünlüsoy

Araştırmacı Yazar İbrahim Selvi ile Röportaj Röportaj : Asude Can

HDP-YSP ya da Kandil'in siyasi uzantısı