Terorist Kobani ve ABD ittifakı

Terörist Kobani, Türkiye’de onlarca terör saldırısında bulunarak, yüzlerce masum insanımızın hayatını kaybetmesine  neden olmuştur.
ABD, Suriye’de, bu  eli kanlı terörist ile iş birliği yapmakla kalmayıp, Beyaz saray’a davet etmek gibi bir aykırılığı da gündeme taşımak istemektedir.
Bunun karşısında, Türkiye, ABD ile birlikte yine Suriye’de DEAŞ Terör örgütü lideri Bağdadi’nin  etkisiz hale getirmek için yapılan operasyona katkı sağlamıştır.
ABD, Terör örgütü liderlerini etkisiz hale getirmek için düzenlediği operasyonlar da oldukça   başarılı olduğunu da kabul etmek gerekir.
ABD’nin DEAS liderine yönelik yaptığı operasyon ilk değil. Geçmiş dönemlerde de Terör örgütü liderlerine yönelik başarılı operasyonlar düzenliyerek ” Usame bin  Ladin” etkisiz hale getirmiştir.
Diğer tarafta, Türkiye, 40 yıla yakındır ülkemizde terör eylemleri gerçekleştiren ve   binlerce insanımızın hayatını yitirmesine,  Türkiye’nin milyarlarca dolarlık mali zararına  neden olan, PKK Terör örgütünün lider kadrosundaki  hiç bir Teröristi etkisiz hale getirememiştir.
ABD’nin, geçmişte Türkiye ye karşı Terör eylemleri düzenlemiş Kobani kod isimli  ” Şahin Ferhad Abdi” bir Teröristi, sırf  kendine göre haklı gerekceler  öne sürerek koruma altına alması, işbirliği içinde olması kabul edilemez.
Şunu da sorgulamak gerekir;
Türkiye, Terör  örgütü PKK ile yaptığı 40 yıla yakındır  mucadelesinde  ne kadar yol almıştır.
Neden? Türkiye;
PKK Terör örgütü lider kadrosunu çökertmeye, etkizleştirmeye yönelik  stratejik operasyon yapmaya yönelmemiştir?

Eğer Türkiye, geçmişte PKK lideri Abdullah Öcaln”ı dünyaya sığdırmayacak kararlılık göstererek, Afrika”nın kuytu köşesinde alıp getirerek yargılama  kudretini geçmişin şartlarında başarabilmişse.
Türkiye, güncel Askeri operasyon kuvvetiyle, PKK lider kadrosunu, ABD’nin yaptığı gibi ” Terör liderlerini ” rahatlıkla etkisiz hale getirecek güce sahiptir.
Türkiye’nin Terörle mucadele de bu yönlü strateji geliştirmesi Teröre  büyük darbe vuracaktır. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediye Başkanı Erol Ünlüsoy

Araştırmacı Yazar İbrahim Selvi ile Röportaj Röportaj : Asude Can

HDP-YSP ya da Kandil'in siyasi uzantısı