Troya Krallığı’nın yönetilemez olması. Kaunos öykü serisi 9.bölüm

İlyada krallığı’nın varlığına büyük tehdit oluşturma yolunda  ilerleyen Troya Krallığı, askeri bakımdan  gelişme gösterdiği gibi, ekonomik anlamda da hızla büyümektedir. 
Ayrıca, Kaunos; Troyalılar, savaş arabaları ve savaş malzemelerinin üretilmesi bakımından da Helen bölgesinin güvenliği için tehdit oluşturmaktadır. 

Habercilerimizden gelen  mesajlar,  Troya Kral’ı Leon’un, saldırgan siyasi mesajları bizi, tedbirli  olmaya davet ediyor. 
Sevgili Kaunos, bu hususta, Troya Kırallığı için belirleyeceğimiz politika çok önemli olduğu  kadar, öncelikli de. 

Demek durum vahim. Epilog, doğrusu hiç şaşırmadım. Güç,  ölümlüler için  daha fazla itibar ve varlığa sahib olma, ona hükmetme duyusunu  engellenilemez yapan küvettir.  Eğer bu güç, terbiye edilmez, akılcıl kalıcı ilkelere dönüştürülmezse, toplumların  barbarlığını, saldırganlığını artıracak eylemlere dönüşür. 

Troya, Kilya ve İlyada’da ki habercilerimizi gizlice çağıralım ve Troyalıların Helen’in düzenini bozacak girişimlerini  çok geç olmadan engellemeliyiz. 

Troya Krallığında, Karyeliler  de yaşamakta. Karyelilerin, Troya’da nüfusları azımsanmayacak ölçüde çoklar, uzun zamandır da birlikte yaşamaktalar. Ancak, Troya’ya, Troyalılar hakim. Karyelilerin, ataları farklı kökten, dilleri ayrı ve gelenekleri ayrı olduğu gibi, Tapınak öğretileri de değişik. 

Bu farklılığı kendimize vurucu silaha dönüştürüp, Troya Kral’ı Leon’u  kendi   halkı İle vuracağız ve yüzlerce yıl da  sürecek iç savaşın fitilini ateşlemiş olacağız, Epilog... 

Böylece de, Troya’yı güçsüz bırakacağımız gibi,  Helen’e verebilecek zararını, yıkımını da engellemiş olacağız.  
•••

Troya, Kilya ve İlyada’da ki haberciler kısa zaman da Kaunos önderliğinde, Troya için toplanırlar..

Kaunos, Habercilerinden Troya için  iki gurup  gizli örgüt yapılanması gerçekleştirir. 

Birincisi- bir kısım Habercileri, Troyalılar ve Karyeliler arasındaki kültürel etnik  farkı, ayrışma ve fesat yaratmaya yönelik söylemler için örgütler. 
İki halkın ayrışma nedeni sayabileceği  düşüncesi fikir bozukluğuna yöneltir.  

İkincisi- Troya- İlyada  sınır boyunda  Troya askerlerini öldürmek ve çoğu Troya  beldelerinde  katliam yapmak, köyleri yakıp yıkmak İle görevlendirir. 

Kaunos, habercilere “ gidin, Barbar Troyalıların ne kadar asil, üstün yaratılışlı ve doğru inanışlı insanlar olduğunu söyleyin ve onları her yoldan yüceltin,  şımartın. Tapınak öğretilerinin vaz geçilmez yol gösterici söylemler içerdiğini, hiç bir Tapınak öğretisinin  Troya Tapınaklarıyla yarışamayacağını. 

Hiç bir Krallığın, Troya  Krallığı’’ndan  üstün olamayacağını,  süslü sözlerle her ortam da ifade edin..

Karyeli çingenleri de aşağılayın.  Onların ne kadar beceriksiz aşağılık mahluklar olduğunu Troyalıların, Karyeliler’e ne kadar baskı uygulayıp  kötü davrandıklarını, onlara üstünlük sağladıklarını, onları nasıl ezdiklerini  Karyeliler arasın da gizli gizli yayın, onları tahrik edip,  Karyeli olma aidiyetlerini  körükleyin..

Dağda oluşturacağınız gerilla güçüne çok sayıda Karyeli katılacaktır. Onları kısa zaman da eğitip, savaşmak için  hazırlayın. 

Troya Şehir’in de ise, her sınıftan insanlar arasında her iki halkın arasında nifak oluşturacak söylemleri kilişeleştirin. Ve bu nifakı  engellenemez eyleme dönüştürün.”

•••

Kaunos, habercilerine,  Troya’ya yapılacak gizli müdahalenin planlarını yaptığı anlar da, Lyka Tran’ı Ekimolos’un  tahttan indirilme girişiminin başarı haberi geldi. 

Kaunos şu sözlerle toplantısını bitirdi..

Tanrı Lomel Tapınağı’nın  Baş Versay’ı Adonis, Tapınağın hiç bir öğrencisine okumadığı iki figürü bana okudu, sırrını anlattı..

Birincisi -  Üç At’lı  figür. 
Bu figür de üç at, üç öğretiyi temsil ediyor. 
Bir Kral at üzerin de ülkeler fethedip, yönetiyor.. diğeri Şövalye ünvanıyla savaşıyor ve bir diğeri de at’ı terbiye ediyor du..

Bu figürün ifade etmek amaçladığı öğreti, 
sahiplenmeden önce yönetmesini öğrenmiş olmalısınız..

İkincisini de bir sonraki toplantımız da anlatmak istiyorum..

Sizin başarılı olacağınıza inanıyorum çünkü, tuttuğunuz bir yol var ve önünüzdeki en büyük engel de kendinizsiniz. 

Eğer yaptığınız işi anlar, inanır, özümserseniz sevgi ve içtenlikle yaparsanız, başarısız olmanızın engelini de  yolunuz da kaldırmış olursunuz. 










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Belediye Başkanı Erol Ünlüsoy

Araştırmacı Yazar İbrahim Selvi ile Röportaj Röportaj : Asude Can

HDP-YSP ya da Kandil'in siyasi uzantısı